L'ambaixador suís enraona amb Forcadell/EN

"Sempre que hi hagi voluntat política la independència és viable". Aquesta és l'opinió de l'ambaixador suís a Espanya, Thomas Kolly, sobre el procés polític català que ha qualificat "d'interessant", després de tres quarts d'hora de reunió aquest matí amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

Kolly ha demanat "diàleg" entre Barcelona i Madrid i que sobretot es respecti la "seguretat jurídica". L'ambaixador, que ha recordat els interessos empresarials i econòmics que Suïssa té a Catalunya, ha insistit que visita Barcelona tres o quatre vegades a l'any i que està al cas del procés polític que ha qualificat com "important".

Així mateix, l'ambaixador ha recordat que el Congrés federal suís va preguntar sobre una possible mediació de Suïssa en el procés català, decisió que estaria disposada a prendre si li ho demanaven les dues parts i sempre sota el "principi de neutralitat" que caracteritza la Confederació Helvètica.

Per altra banda, Kolly s'ha mostrat comprensiu amb l'actual situació per experiència pròpia. "Som un país molt descentralitzat i això no és fàcil", ha emfatitzat.