La manifestació pels refugiats d'aquest dissabte ha centrat l'atenció de molts mitjans, que han fet tot tipus d'informacions sobre la marxa, com guies pràctiques. Un d'aquests és La Vanguardia, que ha fet un article amb tots els detalls de la manifestació. El que és curiós del cas, però, és la fotografia que utilitzen per il·lustrar l'article en la seva edició digital. Ni més ni menys que la d'una manifestació del 12-O, dia de la Hispanitat, a Barcelona.

Aquest fet no ha passat per alt a molt usuaris de Twitter, que ja s'han queixat al diari per haver utilitzat aquesta fotografia.

Segons indica el peu de pàgina de la fotografia, el diari insinua que la utilització de la fotografia es deu al fet que "s'esperen moltes persones a la manifestació", però ni la manifestació passa per Plaça Catalunya (ja que comença a Urquinaona), ni la de la Hispanitat va ser tan multitudinària.

Hores més tard, el diari ha decidit canviar la fotografia, il·lustrant-la ara sí amb una de manifestants a favor dels refugiats a la platja de Barcelona. Tot i això, els comentaris de la notícia anteriors als canvis mostren que diversos usuaris s'havien queixat de la utilització de la fotografia de la manifestació unionista.