1. Romeva fa la trucada

El cap de files de Junts pel Sí, Raül Romeva, ha encetat les converses oficials amb la CUP al més alt nivell. Romeva ha telefonat a Antonio Baños per començar al més aviat possible la negociació per bastir el suport parlamentari necessari per tirar el procés endavant.

2. ICV, d'assemblea extraordinària

Joan Herrera i Dolors Camats tenen les orelles calentes després de la patacada electoral. Militants històrics i veus independentistes consideren que l'estratègia de Catalunya Sí que es Pot ha estat un fracàs. "Per un viatge com aquest no feien falta alforges, que han suposat la pèrdua mediàtica de les sigles i la seva estructura", apunten fonts dels quadres del partit que demanaran explicacions al Consell Nacional de dissabte. De tota manera, la refosa del partit es plantejarà en una assemblea extraordinària (congrés) a principis de l'any vinent quan acabi el cicle electoral.

3. Dos supervivents d'Unió

Corren bromes pel Parlament electe com ara l'endevinalla sobre qui són els dos diputats d'Unió que han sobreviscut. La resposta és Toni Castellà i... Enric Millo, cap de llista del PP per Girona i portaveu dels populars, que va ser militant d'Unió fins al 2003. "Ets un visionari!", li diuen de conya al diputat Millo.

4. Els PSC també arrenca

Aquest dimarts, la mà dreta de Miquel Iceta, la diputada Eva Granados, ha posat fil a l'agulla al Parlament. S'hi ha estat la major part del dia. Granados, una de les diputades del PSC més actives de la passada legislatura, té tots els números per ser-ne la portaveu.

5. Mudances al Parlament

El daltabaix d'Unió el 27-S, que s'ha quedat sense representació al Parlament, ha obligat als diputats que encara intentaven repetir escó a fer dissabte del seu despatx. Aquest ha estat el cas del cap de llista per Girona, Xavier Dilmé, o la candidata per Lleida Cristina Bosch a la qual, com mostra la foto, li ha calgut ajuda per fer la mudança.

bosch

6. Lucena serà pare en breu

L'actual portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, ha passat aquesta tarda a endreçar el seu despatx a la Cambra. Lucena, que en principi havia d'anar a les llistes de les espanyoles, ara arrufa el nas. Lucena ha explicat a El Nacional que serà pare molt aviat. De fet, ja ha passat de comptes. El canvi vital el fa dubtar del seu futur polític, però els dubtes expressats no s'han vist gaire convincents.

7. Arrimadas ja exerceix d'oposició

Ciutadans ha celebrat la seva primera reunió executiva postelectoral a Nou Barris, l'oasi amb majoria de Ciutadans a Barcelona (a la resta de districtes va guanuyar Junts Pel Sí) que a les municipals va votar majoritàriament Ada Colau. La formació, que encara no ha s'ha instal·lat al Parlament amb els seus 16 diputats més, ha fet una proposta de govern alternatiu als partits no independentistes (PP, PSC i Catalunya Sí Que Es Pot) que ja sap a l'avança que no prosperarà, ja que així ho han especificat CSQP i PSC.

8. El PP més turista

Avui s'ha celebrat la primera reunió del grup parlamentari del PP d'onze diputats després de la davallada electoral. Junts després de la reunió, a la sala dos de la Cambra catalana, Enric Millo, el més veterà del grup, els ha fet de cicerone en una visita turística del Parlament. CQE2bg-WIAAFDk7

9. La bandera d'Unió i passamuntanyes per sostreure-la

Els de Demòcrates de Catalunya estan tan excitats des de diumenge després de la patacada d'Unió que fins i tot planegen operacions nocturnes. "Hem pensat d'anar i sostreure la bandera d'Unió del 31 que hi ha a la seu, hem comprat passamuntanyes i tot", avisen membres dels democristians amb certa ironia. Una metàfora del que es volen sentir hereus.

La bandera històrica d'Unió

10. Colau i Asens critiquen la imputació

11. Llanos, missa amb la policia

La delegada del Govern espanyol a Catalunya, Llanos de Luna, presidirà la missa en honor a la policia espanyola que se celebrarà a la catedral de Barcelona aquest divendres. Després de l'eucaristia, la delegada presidirà el lliurament de medalles als agents, oficials i civils que han estat distingits pels seus serveis durant aquest any.

Postres de músic

Corre la proposta que la Generalitat decreti el 12-O com a laborable i declari festiu el 15-O per commemorar l'afusellament de Lluís Companys, el mateix dia que Mas haurà de declarar davant el TSJC pel 9-N. /// Les paperetes arriben avui a Washington. /// Les xiulades al futbol continuen.