L'economista Xavier Sala-i-Martin també ha dit la seva respecte a l'afer Amer. Després que la líder de l'oposició, Inés Arrimadas, acusés el president de la Generalitat, Quim Torra, de ser "racista i supremacista" per haver retuitat un missatge on es qualificava els diputats de Cs de "forasters" en la seva esperpèntica visita al poble natal de Carles Puigdemont, Sala-i-Martin li ha replicat: "Tothom que no és d'Amer, és un foraster a Amer". 

"Això no té res a veure amb supremacisme sinó amb cultura: només cal mirar el programa del Quim Masferrer a TV3!", ha afegit l'economista. Per acabar, Sala-i-Martin ha rematat l'erroni plantejament d'Arrimadas assegurant: "Les teves proclames no demostren que Quim Torra sigui racista sinó que tu ets una ignorant".

La lliçó de Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, també ha contestat a Inés Arrimadas, donant-li una lliçó amb el diccionari a la mà. Agafant les definicions que la Real Academia Española (RAE) dona per la paraula 'foraster', Torra acaba dient irònicament: "Vaja, segur que la RAE deu ser supremacista".

Les definicions que la RAE dona són: "Que es o viene de fuera del lugar"; "Dicho de una persona que vive o está en un lugar de donde no es vecina y donde no ha nacido" o  "Extraño, ajeno".