Els 36 diputats de Ciutadans han visitat el matí d'aquest dissabte Amer (La Selva), el poble natal del president de la Generalitat a l'exili, Carles Puigdemont. En una performance poc comuna, tots els parlamentaris del primer grup de l'oposició ha realitzat una passejada de menys d'una hora pel poble gironí.

ELNACIONAL amer ciutadans carles palacio

Carles Palacio

La visita s'ha basat en retirar llaços grocs, els quals han tornat a ser penjats pels veïns d'Amer immediatament, i en atendre els mitjans de comunicació a la plaça del poble sota l'atenta mirada de la pancarta que llueix la plaça del poble, en la qual es pot veure Carles Puigdemont acompanyat del lema "No surrender" (no rendició).

ELNACIONAL amer ciutadans carles palacio

Carles Palacio

Carles Palacio

La reacció majoritària dels veïns ha estat la d'ignorar els diputats dirigits per Inés Arrimadas, els quals s'han quedat pràcticament sols a la plaça de la vila. Els comerços de la plaça han tancat quan faltaven pocs minuts per les dotze i un cop han acabat les declaracions d'Inés Arrimadas, han tornat a obrir. Inclús s'ha anul·lat una botifarrada convocada pels CDR com a protesta per la seva visita.

Acte Ciutadans Amer Carles Palacio

Carles Palacio

Tot i la pacífica resposta de la població d'Amer, els Mossos d'Esquadra han desplegat un dispositiu de la BRIMO, col·locant una furgoneta policial a la plaça del poble i situant diversos agents pels carrers del voltant. Moments abans de les declaracions d'Arrimadas, els veïns, des dels balcons, han cridat unànimement "Puigdemont president".

La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha lamentat que els símbols independentistes "envaeixin" els carrers d'Amer i altres poblacions.