Així d'explícit s'ha expressat a Twitter l'advocat Gonzalo Boye després de transcendir que l'eurodiputada del PP Dolors Montserrat ha demanat al Parlament Europeu que revoqui l'escó reconegut a Oriol Junqueras malgrat la decisió de la Junta Electoral Central espanyola (JEC) sobre el líder d'ERC.

Aquest dilluns, l'Eurocambra ha reconegut la condició d'eurodiputat de Junqueras, del president exiliat, Carles Puigdemont, i del conseller Toni Comín, en sintonia amb la decisió sobre el líder d'ERC del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE). La decisió té efectes retroactius ―des del 2 de juliol― i implica la immunitat.

Davant d'això, la portaveu del PP a l'Eurocambra, Dolors Montserrat, ha enviat una carta al president del Parlament Europeu, David Maria Sassoli, perquè revoqui la decisió de reconèixer l'escó a Junqueras, segons ha informat Europa Press. 

Inelegibilitat sobrevinguda

Montserrat recorda que la Junta Electoral Central va declarar la inelegibilitat sobrevinguda de Junqueras, per haver estat condemnat a una pena privativa de llibertat recollida en la sentència penal ferma número 459/2019, de 14 d'octubre (causa especial n. 3/20907/2017) dictada per la sala segona del Tribunal Suprem.

I defensa en la missiva que la JEC és l'"òrgan legítim i competent" a Espanya per dirimir les queixes i reclamacions que es plantegen, com la iniciada, entre d'altres, pel Partit Popular, que "ha motivat l'esmentat acord".

Cs també demana revocar la decisió

També la delegació de Ciutadans al Parlament Europeu ha demanat que l'Eurocambra "respecti l'actuació de la justícia espanyola" i revoqui la decisió de reconèixer com a eurodiputats Puigdemont, Comín i Junqueras.

"Demanem a David Sassoli que reconsideri aquesta decisió de proclamar com a eurodiputats els condemnats i els fugats de la justícia. Li demanem que llegeixi l'informe jurídic que li vam fer arribar la setmana passada i que conclou que ni Junqueras, ni Puigdemont, ni Comín poden convertir-se en eurodiputats de ple dret", ha expressat Luis Garicano en un comunicat.