Al minut de conèixer que el govern espanyol ha decidit recórrer part de la llei catalana de mesures urgents per fer front a l'emergència habitacional i la pobresa energètica, en concret els articles que fan referència a l'habitatge, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), promotora de la ILP, ha fet una crida a defensar la norma. "Cop d'Estat del PP, la banca i les elèctriques contra el dret a l'habitatge! Totes al carrer!". Així recull el comunicat que la plataforma ha publicat en la seva pàgina web.

De fet, el portaveu de l'entitat a Catalunya, Carlos Macías, va més enllà i ha assegurat en el seu perfil de Twitter que el PP, amb aquesta decisió, els ha declarat directament "la guerra". De fet, la plataforma porta dies concentrant-se davant de seus populars d'arreu de Catalunya en defensa de la llei catalana. D'aquí, la plataforma ha decidit seguir endavant amb la seva pressió al carrer. El missatge, segons la PAH, és de guerra oberta. "Cal neutralitzar al PP,  ells tomben les nostres conquestes, nosaltres hem de tombar el PP!", avisa el comunicat.

La PAH considera que el PP ha escrit "una nova pàgina negra en la història dels drets fonamentals a Espanya" amb l'únic objectiu d'assegurar "el blindatge dels privilegis d'uns pocs, en aquest cas de la banca i les subministradores, violant sense cap tipus de remordiment i de forma sistemàtica, els drets humans". La plataforma antidesnonaments parla directament que la decisió de suspendre aquests articles concrets sobre habitatge, suposa un "autèntic segrest de la democràcia orquestrat per la màfia financera i l'oligopoli elèctric, que cal denunciar sense matisos i que ens situa en un escenari d'atac indiscriminat a la ciutadania i a tots els intents de canviar les lleis criminals que permeten la vulneració diària dels drets humans a les nostres cases".

Cap sorpresa

La PAH reconeix en aquest mateix comunicat que la decisió del govern espanyol "no sorprèn" perquè la legislatura de Rajoy ha estat marcada per "atacs continus a la població". De fet, denuncia que el PP ha fet tot el possible per bloquejar i "atacar fins a tombar totes i cadascuna de les propostes que s'han fet per acabar amb l'emergència habitacional, com quan van bloquejar la ILP Hipotecària de la PAH al Congrés el 2013 que va recollir un suport multitudinari de la població i de tota la societat amb més d'1’5 milions de signatures". "L'escandalosa actitud dictatorial del PP no té fre", sentencia el text. 

En aquest sentit, la PAH critica que els populars continuen apostant per l'habitatge com un "objecte d'especulació i negoci i no com un dret, on la funció social de l'habitatge hauria d'estar al centre". En definitiva, per ser "obertament" l'Estat de la Unió Europea on més es desnona. Per tot plegat, la PAH acaba exigint al nou govern que surti de les eleccions generals del 26-J que retiri el recurs contra els articles impugnats.