La casa que tindrà el nou ambaixador d'Espanya a l'ONU, Jorge Moragas, que fins fa poc era el cap de gabinet de Mariano Rajoy, té 11 dormitoris —quatre d'ells per al servei— i una pista d'esquaix, segons una resposta del govern espanyol a una pregunta parlamentària d'ERC.

L'habitatge, que està a la zona de la Cinquena Avinguda i el Central Park, disposa de "magatzems, cambres d'instal·lacions, un rebedor, cuina, petit menjador, saló, menjador oficial i un despatx". Moragas també tindrà servei domèstic a càrrec de l'Estat, com passa en totes les residències de representació permanent espanyola.

Moragas va deixar el càrrec de cap de gabinet de Rajoy, des d'on l'assessorava en temes catalans, després del fracàs de les últimes eleccions catalanes, quan el PP va quedar desplaçat al grup Mixt amb només 4 diputats.

La curiosa resposta del Govern

La luxosa casa de Nova York, segons ha apuntat el govern espanyol, és el lloc "on es realitzen actes oficials i s'allotja puntualment a delegacions d'Espanya en visita oficial i altres membres de l'Administració de l'Estat". Per aquesta raó, asseguren, "disposa dels serveis habituals per a l'adequat acompliment".

I què té la casa? Doncs segons el govern espanyol, "magatzems, cambres d'instal·lacions, un rebedor, cuina, petit menjador, un saló, un menjador oficial, un despatx, set dormitoris, un traster i quatre estances de servei i una pista d'esquaix" . A part d'aquests serveis, el govern espanyol també confessa que "té servei domèstic" però no vigilància privada ni personal de Policia o Guàrdia Civil.