La Junta Electoral Central ha acordat rebutjar el pla de cobertura informativa de les eleccions del 20D proposat per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que revisava el criteri dels blocs electorals i que havia estat impugnat pel PP.

En un escrit datat el 2 de desembre, la Junta Electoral Central ha desestimat el recurs interposat per la CCMA contra un acord previ de la Junta Electoral Provincial de Barcelona, en què ja es donava la raó al PP.

En concret, el pla inicial de la CCMA seguia els plantejaments del Síndic de Greuges i del Parlament i preveia evitar l'aplicació d'una proporcionalitat matemàtica estricta del temps de cobertura informativa per a cada candidatura en funció dels seus resultats en les eleccions anteriors i proposava una "ponderació" vinculada a criteris periodístics més "flexibles".

Cert marge al periodisme

Segons reflecteix la Junta Electoral Central en el seu escrit, encara que cal reconèixer "cert marge" per respectar els "criteris periodístics", els principis de pluralisme polític i social, igualtat, proporcionalitat i neutralitat informativa en els mitjans públics en campanya electoral "han de prevaler" per sobre d'altres "criteris nous".

 

A més, afegeix la Junta, el pla de cobertura de la CCMA no comptava amb la "conformitat" de totes les formacions polítiques incloses en les previsions de cobertura, per la qual cosa la durada de la informació electoral ha "d'ajustar-se proporcionalment als resultats obtinguts en les últimes eleccions equivalents".