1. El 12O perd pistonada

Només els més ultres es manifestaran a Barcelona aquest 12 d'Octubre. Per primera vegada des del 2012, el suport de PP, C's i SCC a l'acte espanyolista de la Plaça Catalunya ha passat a millor vida. Només els grupuscles integrats a l'entitat D'Espanya i Catalans han convocat una marxa per la Hispanitat, que començarà a les 11 del matí al Passeig de Gràcia amb el carrer Provença de Barcelona i clourà a les 12 a la Plaça Catalunya. La darrera vegada que D'Espanya i Catalans va convocar una manifestació va ser el 6 de desembre del 2014, per defensar la Constitució. Van reunir tot just 300 persones.

2. La conquesta de Castella

La moda de la CUP traspassa fronteres. Els històrics "Comuneros" de Castella, els nacionalistes castellans, han adoptat l'eslògan de la CUP i el nom. "Por unas CUP castellanas. En Castilla también lo queremos decidir todo. Castilla Sí, Soberana", diu el cartell de la Comunidad Comunera.

comuneros

3. Unió, cap a Madrid

Aquest dimarts han dinat el secretari general d'Unió Democràtica de Catalunya, Ramon Espadaler, i el vicesecretari general, Toni Font, al bar Carabela del carrer Roger de Flor de Barcelona. El dinar, de treball "dur i pur", ha servit per acabar de perfilar la campanya de les eleccions generals espanyoles, que el partit ja ha començat a bastir malgrat la patacada electoral del 27S. "El candidat ja està enfilat", asseguren fonts del partit, que eviten dir el nom del cap de cartell.

4. FD condecora als caps de l'UDEF

Baixen les aigües tèrboles als sindicats de la policia espanyola després del lliurament de gairebé 4.000 medalles. Sobretot perquè han beneficiat a caps policials de "despatx". Aquest és el cas del cap de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal, la famosa UDEF, Manuel Vázquez, i del cap de la Brigada Central contra el Blanqueig de la mateixa Unitat, José Manuel García Catalán que el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha condecorat  amb la creu de distintiu vermell. Una condecoració pensionada de manera vitalícia amb el 10% del sou.

5. "L'afecte" Zapatero

L'expresident espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, creu que Catalunya i l'Estat han de recuperar els "afectes i els reconeixements" per cloure el procés sobiranista. "És molt saludable i millora les expectatives psicològiques de tots nosaltres", ha gosat dir Zapatero en la presentació "La Falsa Bonanza", el nou llibre de l'exministre d'Indústria, Miguel Sebastián.

6. El guru econòmic 'cupaire' debat a la JNC

El número tres de la CUP per Barcelona, economista i pastisser especialista en encenalls de xocolata, Josep Manel Busqueta, participarà en un debat organitzat per la Joventut Nacionalista de Catalunya, els cadells de CDC, a Sant Cugat del Vallès. Títol: "El model econòmic de la Catalunya independent". Busqueta debatrà amb Albert Pont, del Cercle Català de Negocis.

7. División Azul, ara no n'hi ha per a tant

La División Azul, composada per voluntaris espanyols (18.104 homes, 2.612 dels quals eren oficials i la resta soldats) que van anar a lluitar amb les tropes nazis a Rússia resulta que eren "més humans" que els seus companys d'armes alemanys. Aquest és titular de El País, en un reportatge dedicat al llibre d'un historiador rus que analitza aquests soldats. La meitat eren militars de carrera i molts falangistes veterans de la Guerra Civil.

8. Exregidor del PP fa la guerra a l'ISIS

Rodrigo Sanz, exregidor del PP a la localitat basca d'Alegría, fa mesos que està enquadrat a les milícies kurdes de Kobane que combaten contra l'Estat Islàmic (ISIS). La notícia, avançada per El Correo, ha impactat a Euskadi, on pocs haurien imaginat les veleïtats bèl·liques del regidor popular.

excocneja

Postres de Músic

Un nou català entre nosaltres. /// Heus aquí, ja ha arribat, el "Manual del Procés". /// Un nou Partit Socialista alça la veu.