1. La Guàrdia Civil custodia els contactes de premsa de la CATDEM

Fins fa pocs dies els treballadors de la Fundació Catdem havien de portar els seus ordinadors personals i connectar-se al Wi-Fi d'una cafeteria propera. Aquesta és una de les conseqüències del registre i confiscació d'arxius per part de la Guàrdia Civil de la seu de la fundació en relació amb el cas Teyco. Des de la CATDEM asseguren a El Nacional que l'institut armat també té al seu poder tots els contactes de la premsa que dóna cobertura o rep les informacions del think tank de CDC. Tot i que s'ha requerit la devolució de l'agenda de contactes, la Guàrdia Civil, per ordre judicial no els retorna.

2. Els independentistes d'ICV s'organitzen

"De moment, acatarem i esperarem que passin les espanyoles, però a l'Assemblea de principis d'any, actuarem, i tant si actuarem", comenta a El Nacional una de les veus més contundents del sector independentista d'ICV com és l'exdiputada per Lleida Sara Vilà. Una advertència que quadra amb el malestar d'altres veus de l'ecosobiranisme davant "l'autoritarisme de Podemos". "Les seves formes i maneres són asfixiants", asseguren les mateixes veus.

3. Quan Millo portava la samarreta de les JERC

Darrerament les xarxes estan molt actives remenant l'hemeroteca. Com a mostra, aquesta pàgina del Diari de Girona, que explica com un dels principals supervivents del PP, Enric Millo, exmembre d'Unió, fa 14 anys portava una samarreta de les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya.

4. El "cinturó taronja" s'esquerda

La cap visible del poder municipal del PSC, l'alcaldessa de l'Hospitalet del Llobregat, Núria Marín, entonava el "no pasarán" davant la perspectiva que Ciutadans assolís l'hegemonia electoral a l'àrea metropolitana. "No tinc cap por que el cinturó roig esdevingui taronja", avisava en un dinar a la Cambra de Barcelona. Els fets li podrien donar la raó. Aquest dimarts, dos dels tres regidors de C's (i ex-PSC) a Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat), Santos Mateo i Susana Martín, han deixat el grup municipal. Dues baixes després d'una de sonada ara fa menys de 15 dies, quan la portaveu de C's a Esplugues, on la formació de Rivera té dos regidors, també va plegar. Tots els regidors han al·legat "formes autoritàries de la direcció".

Una imatge dels concentrats davant el TSJC en suport d'Ortega i Rigau / CARLES BADIA

5. Qui ha fet diners amb les declaracions de Rigau i Ortega?

El restaurant del Parlament va fer ahir l'agost. Aquests dies que la Cambra catalana resta buida, encara no s'ha constituït el Parlament de l'onzena legislatura, la cafeteria fa més badalls que rots. Però ahir, gràcies a la proximitat del Palau de Justícia, on van declarar en relació amb el 9N la exvicepresidenta Joana Ortega i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, l'establiment ha vist com el menjador s'ha omplert a l'hora de dinar de càrrecs del Govern, exdiputats, diputats electes i diputats sortints.

6. La CUP passa de la justícia espanyola

La CUP ha anunciat, en ocasió de les declaracions de la consellera Irene Rigau i l'exvicepresidenta Joana Ortega, que "no reconeix cap autoritat ni legitimitat als tribunals espanyols en els seus intents de coartar la llibertat política del poble català".

7. Un debat a quatre per a les espanyoles

El líder de C's, Albert Rivera, ha proposat celebrar un debat a quatre o a dos... de cara a les eleccions generals. Una opció que no ha rebutjat cap dels altres candidats. El PP hi ha parat l'orella i no tanca la porta a celebrar-lo, tal com ha explicat, el seu vicesecretari sectorial, Javier Maroto. Pedro Sánchez, el candidat del PSOE, s'hi ha apuntat. Per la seva banda, la secretària de programes i anàlisi de Podemos, Carolina Bescansa, s'hi ha mostrat partidària sempre i quan les preguntes les formulin els ciutadans.

8. La memòria històrica uneix Govern i CCOO

CCOO de Catalunya ha emès un comunicat amb què celebra l’acord de govern de la Generalitat de Catalunya de proclamar el 15 d’octubre, data de l'afusellament del president Lluís Companys com a Dia Nacional en Memòria de les Víctimes de la Guerra Civil i les Víctimes de la Repressió de la Dictadura Franquista, així com la iniciativa participativa del Memorial Democràtic de fer visibles les persones i les entitats que van patir la repressió.

9. La Coral dels Advocats justifica l'actuació per als militars el 15-O

L'organització de la Coral del Col·legi d'Advocats de Barcelona ha explicat perquè actuarà a Capitania el 15-O, el dia que es commemoren 75 anys de l'afusellament de Companys: per l'agenda. "Estava planificada per al mes de juny i, per diversos motius, es va haver de posposar; des de Capitania el mes de juliol es van proposar dues dates: 15 o 22 d’octubre, ja que la Coral actua a Granada els dies 23 i 24 d‘octubre es va preferir escollir el dia 15 d’octubre", explica a El Nacional Xavier Gràcia, cap de màrqueting del Col·legi d'Advocats. L'actuació, segons Gràcia, s'emmarca en les "diferents col·laboracions que tenen amb les institucions que ho sol·liciten". "A Capitania, la Coral de l’ICAB ja va actuar l’any passat", explica.

10. La reina Letícia es gasta 130.000 euros en joies i roba

Vanitatis, un dels diaris experts en les celebrities i el cor ha calculat la despesa en joies i roba del primer any de regnat de Letícia: 130.000 euros.

Postres de Músic

El Daily Mail sap comptar millor que molta premsa espanyola. Rocco Sigfredi munta una universitat del porno.