El comitè director del PSOE al Congrés dels Diputats ha notificat aquest dimecres la sanció de 600 euros als quinze parlamentaris que van trencar la disciplina de grup votant en contra de la investidura de Mariano Rajoy i davant la qual existeix la possibilitat de recurs en el termini d'una setmana.

Els quinze diputats -vuit del PSOE i set del PSC- que van trencar la disciplina de vot el passat 29 d'octubre han rebut l'escrit en el qual se'ls notifica la sanció, que ha estat, segons s'indica en el document, "procedent" en haver-se "comprovat el seu sentit diferent" del vot al fixat per la resolució del comitè federal socialista del 23 d'octubre sobre la investidura de Rajoy.

Fa una setmana, fonts socialistes van explicar que la direcció del grup estava en espera de trobar "el millor moment" per comunicar la sanció, atès que l'objectiu de la gestora segueix sent apaivagar la divisió interna.

Recurs en el termini de 7 dies

Davant la resolució cap la possibilitat de formular un recurs en el termini de set dies davant el comitè permanent, segons el previst a l'article 34 del reglament de règim intern del grup parlamentari socialista.

El comitè director, òrgan de direcció política i organitzativa format pel president del grup, Antonio Hernando, i el secretari general, Miguel Ángel Heredia, va resoldre la sanció fa uns dies, una vegada que va rebre l'informe del responsable de disciplina, Luis Carlos Sahuquillo.

Alguns diputats díscols van confirmar a Efe, abans de rebre la notificació, la seva intenció de "recórrer fins al final", fins i tot en el Tribunal Constitucional, si procedís.

(Imatge: els diputats del PSC al Congrés Meritxell Batet i José Zaragoza)