Meritxell Budó ha estat l'alcaldessa de la Garriga fins el mes de març, moment en què va assumir el càrrec de consellera de la Presidència i portaveu del Govern. El seu successor a l'ajuntament és Jordi Pubill que vol continuar al capdavant del consistori després de les eleccions presentant-se amb Junts per Catalunya. Els principals partits són independentistes: amb els resultats del 2015, la segona força és Esquerra amb la candidata Dolors Castellà, i tercera la CUP amb Pep Tarradas. Escolta el Confidencial per conèixer la política de pactes de cada candidat, a què es dediquen o quins són els grans reptes de futur que es plantegen.

Mobilitat

El desdoblament de la R3 (Barcelona-Puigcerdà) entre els municipis de Parets i la Garriga sembla una fita impossible. El govern espanyol només garantitza, de moment, les obres prèvies al projecte. En elles hi trobem l'adequació de les instal·lacions en termes de comunicació, seguretat o millora dels accesos. Els principals candidats lamenten que aquet tema afecti als veïns però la competència directa no depengui de l'ajuntament sinó d'Adif i RENFE. Pep Tarradas de la CUP aposta per treballar conjuntament amb la "Plataforma perquè no ens fotin el tren" centrada en aquesta línia de Rodalies.

Ciutadania

Tant Pubill (Junts per Catalunya) com Castellà (Esquerra) remen en la línia de fer més pedagogia perquè els vilatans es puguin implicar, en major mesura, en els processos de democràcia participativa. Pubill raona que aquest feedback amb els habitants pot reforçar el debat púbic de les inversions de gran impacte i sobre els espais de lleure. I Pep Tarradas (CUP) demana que tot això giri entorn la creació d'un consell de poble per tractar temes en l'àmbit laboral i de l'habitatge.

Habitatge

A la Garriga hi ha 1.125 habitatges de lloguer i 4.362 de propietat. Unes xifres similars a la tendència de tots els municipis però que volen començar a capgirar en la propera legislatura. L'alcalde actual Jordi Pubill s'ha fixat construir 50 habitatges de lloguer social "com a mínim". Mentre que la CUP li recrimina que no existeixi un parc públic d'habitatge i proposa altres fòrmules com la masoveria urbana o el cooperativisme. Dolors Castellà d'Esquerra veu el got mig ple: "Cal destacar el desnonament zero de la Garriga".

Medi ambient

En aquet àmbit, els tres principals candidats coincideixen en implantar, o si més no estudiar, la viabilitat del porta a porta per millorar el reciclatge de la Garriga. També obren el camp als xips intel·ligents en els contenidors, la gestió pública dels residus o la municipalització de l'aigua. Esquerra posa el focus en el reciclatge però també en l'Anella Verda i vol reforçar la sinèrgia que crea tenir el riu Congost.

Les frases dels candidats

 Jordi Pubill (JxC): "Per nosaltres és bàsic la municipalització de l'aigua"

Dolors Castellà (ERC): "Hi ha certa opacitat per part d'ADIF i Renfe"

Dolors Castellà (ERC): "La participació és un concepte grandiloqüent"

Pep Tarradas (CUP): "Volem crear un consell de poble per tractar temes laborals o d'habitatge"

Jordi Pubill (JxC): "Una de les claus per la propera legislatura seran 50 habitatges de lloguer social"

Pep Tarradas (CUP): "No pot ser que un municipi com la Garriga no tingui un parc públic d'habitatge"