La directora en funcions de l'Oficina Antifrau, Mayte Masià, ha destituït els tres directors d'àrea de la institució per ser càrrecs eventuals, han informat a Efe fonts pròximes a l'entitat.

L'Oficina Antifrau compta amb tres directors d'Investigació, Prevenció i Anàlisi, i Masià els ha destituït a tots ells perquè eren càrrecs eventuals, segons aquestes fonts, que han afegit que Masià els va informar dilluns als tres del seu cessament. El director d'Anàlisi passarà ara a ocupar el càrrec de cap de l'àrea de Prevenció

Precisament, l'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) Daniel de Alfonso ha demanat al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) reingressar a la carrera judicial, on tenia plaça reservada com a magistrat a l'Audiència de Barcelona, després de la seva destitució el juny passat al capdavant d'Antifrau.

Masià va substituir De Alfonso a final de juny i al cap de pocs dies ja va destituir fulminantment la cap de gabinet de l'Oficina, Assumpció Riba. Masià és en el càrrec de manera interina, després de la destitució de De Alfonso per la publicació de les converses amb el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández, en les quals parlaven de fabricar proves contra dirigents independentistes catalans, i a l'espera que es concreti el nomenament del substitut.

Maite Masià compareixerà aquest dimecres al Parlament sobre la reorganització de l'oficina després de la destitució de Daniel de Alfonso i explicarà el seu pla d'acció per lluitar contra la corrupció a Catalunya.