La proposta de resolució de CSQP per encetar un procés constituent i demanar un referèndum a l'Estat ha comptat amb els seus onze vots favorables, 114 vots en contra i 10 abstencions, les de la CUP. Per contra, CSQP ha votat en contra de tots els punts de la proposta de resolució de Junts Pel Sí i la CUP, incloent els punts que fan referència als drets socials. La diputada de la CUP Anna Gabriel, en el torn d'esmenes, ha dit a CSQP que "esperem coincidir a partir d'ara, després del 20D [les eleccions espanyoles]".

CSQP demanava a la seva proposta mesures de rescat social com ara la reestructuració del deute públic de la Generalitat, la "racionalització" de la despesa pública, millorar les polítiques fiscals i la incorporació de mesures per lluitar contra la corrupció.

Joan Coscubiela ha defensat la seva proposta al·legant que "la utopia quotidiana dels dos àpats al dia" no està renyida amb els "drets nacionals". "Vostès ens diuen que hem passat pantalla per demanar un referèndum", ha interpel·lat Coscubiela a Junts Pel Sí i la CUP. "Si alguna cosa ha passat pantalla són les declaracions institucionals", ha reblat.

Ciutadans i PSC només s'han referit breument a la proposta de CSQP -el PSC hi ha passat de puntetes-, tot considerant que "compra el discurs" de Junts Pel Sí i la CUP, ha dit Inés Arrimadas, i que "forma part del programa d'una altra força política", ha dit Miquel Iceta.

En el seu posicionament sobre les esmenes, Anna Gabriel, de la CUP, ha donat "les gràcies" tant a CSQP com al PP "per recordar les dades de l'atur i de la pobresa": "Les coneixem", ha afirmat amb rotunditat. També ha retret a Albiol i Arrimadas fer de la immigració espanyola la seva bandera: "som els seus fills i les seves nétes, no parli en el seu nom".