"El referèndum és imprescindible". Així s'ha referit la diputada de la CUP, Anna Gabriel, a la necessitat de tornar a consultar la ciutadania catalana sobre la desconnexió amb l'Estat. Ho ha dit a Els Matins de TV3, on ha ratificat que "segueix vigent l'acord d'investidura", que explica la voluntat de "trencar" amb Espanya.

"Desconnectar és fixar i establir tots els passos necessaris per culminar-lo", ha matitzat Gabriel, i ha volgut aclarir que "no iniciem un procés en què mai més consultarem a la gent" perquè "no és un procés unilateral". Per tant, ha explicat, d'aquí a 18 mesos hi hauria noves eleccions per ratificar-ho o no. "No ens volem assemblar a l'Estat espanyol" perquè "no opera des de la democràcia".

La diputada de la CUP ha posat sobre la taula que el seu partit treballarà "perquè es guanyin les properes eleccions pels partits independentistes" i ha manifestat que "per nosaltres hi hauria més aposta per la desobediència", al mateix temps que ha afegit "no podem emetre el senyal que si no guanyen aquests partits s'acabi l'anhel". "Un procés constituent ho abraça tot", ha sentenciat.

Pressupostos injustos

Gabriel ha reiterat que la CUP "no donarà suport a uns pressupostos injustos", tot i que ha reconegut que la situació actual "és complicada" i ha plantejat "discutir si qui més té, ha de pagar una mica més".

Això sí, s'ha negat a aprovar els números que, de moment, proposa el vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras.