La CUP ha decidit presentar esmena a la totalitat dels pressupostos, en una reunió celebrada avui a Vilassar de Mar pel consell polític i el grup d'acció parlamentària (GAP) de la formació anticapitalista. La CUP espera que JxSí presenti una nova proposta amb "canvis importants" respecte a la proposta inicial presentada aquesta setmana al Parlament pel vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras.

A la reunió hi han assistit representants d'11 de les 13 assemblees territorials i 7 de les 9 organitzacions de la Crida Constituent. La CUP vol també tenir més temps per negociar una nova proposta més desobedient amb l'Estat i obedient amb el Parlament i la declaració del 9-N, segons un comunicat de la formació. L'esmena a la totalitat ha guanyat per 29 vots a favor, 11 en contra i 8 abstencions.

A la sortida de la reunió cupaire la diputada Eulàlia Reguant ha explicat: "Aquí no s'acaba res sinó que tot just comencem a negociar i encara tenim uns dies, no volem perdre la setmana que ve. La proposta del govern no inclou cap o gairebé cap de les demandes de la CUP-CC i per això avui hem decidit que necessitem més temps per negociar una proposta més completa".

La parlamentària ha afegit: "Els pressupostos que la CUP-CC podria votar favorablement han de plantejar una desobediència clara i frontal en relació a les imposicions de l’Estat espanyol, i això vol dir desobeir els topalls de dèficit, desobeir la suspensió de lleis, desobeir la suspensió de sistemes de recaptació, així com als mercats financers, o sigui impagar el deute i els interessos, i plantejar la reversió de les privatitzacions i de les retallades dels darrers anys. Sense això, no creiem que siguin uns pressupostos independentistes ni socials".