"Si Mas fes el pas, la Meridiana portaria el seu nom". Amb aquesta frase sintetitza un dels veterans cupaires a El Nacional, la "incomprensió" que per a la formació independentista i anticapitalista suposa "l'encaparrament" d'Artur Mas en presidir un virtual govern independentista. Una reflexió pronunciada just l'endemà de la maratoniana reunió que la CUP i JxSí van mantenir a l'Hotel Ayre de Barcelona per no anar a eleccions.

La reunió que es podria repetir aquesta tarda de divendres. Mentrestant, la CUP espera al quarter general al carrer Casp de Barcelona després que els seus mòbils treguin fum per les trucades, whatsapps i telegrams rebuts i enviats.

Poques esperances

No hi tenen gaires esperances, per no dir cap,  en aquesta trobada. De fet, aquest matí, cap a les dotze del migdia, anaven arribant diputats i membres del secretariat a la seu del partit, com ara Anna Gabriel o Albert Botran, que ahir van participar de la trobada juntament amb Laia Altarriba i el veterà Hugo Alvira.

La CUP potser donarà explicacions aquesta tarda a través d'un comunicat o d'una compareixença.

La divisa dels cupaires serà la mateixa que la dels darrers dies: no investir Mas. Una opinió que al seu parer ha vingut reforçada per les darreres aparicions públiques de Mas que interpreten com "agressives".

La CUP també demana l'acord amb la premissa que "mai s'ha aixecat de la taula" però té coll avall que el panorama és anar a eleccions perquè no veu JxSí retirant Mas darrera hora. Per tant, tocaria preparar la logística de la campanya electoral que com a primer punt al calendari té el 21 de gener per presentar coalicions i el 25 per tancar candidatures.