La CUP ha entrat aquesta tarda al registre del Parlament una petició de compareixença de l’expresident Artur Mas i del diputat Germà Gordó, per donar explicacions sobre el cas Palau. Aquest grup ha demanat també la compareixença arran el cas Manga de la diputada Natàlia Figueres, que era responsable del consell comarcal de la Selva, i el qui era aleshores president del consell, Robert Fauria.

“Serem molt clars i contundents en el fet que per a nosaltres el procés independentista ha de ser totalment impecable. No permetrem sota cap concepte que es relacioni independentisme amb corrupció”, ha advertit el diputat de la CUP Benet Salellas, als passadissos de la Cambra.

Salellas ha assenyalat que hi ha personatges destacats del PDeCAT que apareixen en les trames de corrupció de CDC. “És una certa ficció això d’intentar desvincular el PDeCAT de CDC perquè hi ha una continuïtat organitzativa i de persones i responsables polítics, i per tant ells han de ser els primers que han de voler deixar clar què ha passat amb aquests casos de corrupció”, ha afegit.

El cuparie ha assegurat que el seu grup vol construir un “cordó sanitari” al voltant del procés per protegir l’independentisme de la corrupció del règim del 78. “No permetrem que ningú intenti blanquejar la seva corrupció a través del procés independentista”, ha advertit.

La CUP ha presentat aquesta petició de manera individual i apel·lant al seu paper de força de l’oposició, després que al matí, la resta de grups de l'oposició han reclamat la compareixença de Mas un cop s'han conegut les acusacions de Fèlix Millet i Jordi Montull sobre el cobrament de comissions de Ferrovial per part de CDC.