Eulàlia Reguant i Gabriela Serra, aquesta tarda a l'Hospitalet/QS

La CUP continua el pressing JxSí que va començar ahir amb la represa de les converses. Si ahir els diputats Josep Manuel Busqueta i Julià de Jòdar es plantaven davant l'hospital de Bellvitge per marcar les "línies vermelles" en salut pública, a fi i efecte de marcar terreny de cara la recta final de les negociacions, aquesta tarda ha estat el torn de l'ensenyament.

A l'escola Ernest Lluch, les diputades Eulàlia Reguant, –membre de la comissió negociadora– i Gabriela Serra han participat en la tancada que pares, alumnes i comunitat educativa han dut a terme per protestar per la continuïtat dels barracons i  per no haver començat les obres. Aquesta escola de l'Hospitalet ha servit d'escenari a la CUP per denunciar els concerts amb les escoles de l'OPUS de la ciutat, que "sí han cobrat la subvenció".

Segons les diputades, JxSí "entén" situacions com l'escola Ernest Lluch, però "una altra cosa és que tinguin voluntat d'acabar amb situacions que avantposen els interessos privats als públics i que, a més, van contra les normatives pedagògiques". Per a la CUP, cal insistir en les reclamacions dels béns públics i de "drets bàsics de ciutadania que no se sotmetin als desitjos del sector privat de la societat".

La reclamació s'emmarca dins la recta final de la negociació que s'han autoimposat les dues formacions per bastir un acord abans del 22 de desembre. Amb aquests posicionaments la CUP intenta girar el famós #pressingCUP cap al #pressingJxSí, enviant un missatge a l'altra banda de la taula, i sobretot internament.