La CUP ha fet públic un manifest amb motiu de l'Onze de Setembre en què adverteix que "no queda cap altra sortida que sacsejar les lleis espanyoles amb un RUI (referèndum unilateral d'independència)".

 

El manifest, sota el títol Una república per canviar-ho tot - Referèndum d'independència, assenyala que el proper curs polític serà "intens" i exigirà "coratge, intel·ligència i entusiasme" i reafirma el compromís de la CUP de ser "part activa d'un Parlament que ha d'estar a l'alçada de les reivindicacions".

Amb aquest objectiu situa les bases de la nova República Catalana en els pobles i ciutats del país, subratlla que les seves polítiques han de girar entorn al benestar de les persones i les polítiques socials, i reafirma la necessitat de radicalitat democràtica.

"La llibertat no es pidola", adverteix abans de defensar el RUI: "Que no ens faci por escoltar la veu del poble i assumir-la. Fixem el punt de partida de la nova república a partir d'una acció radicalment democràtica i desobedient a la injustícia".