El diputat de la CUP Joan Garriga ha contestat aquest dijous el president del grup de Junts pel Sí al Parlament, Jordi Turull, dient que el seu partit no posa en pràctica polítiques de gesticulació sinó de "convenciment", perquè són "acceleradors" del procés independentista.

La moció dels cupaires per donar compliment a la resolució del 9N sobre el procés sobiranista, anul·lada pel Tribunal Constitucional, ha tensat JxSí. La Mesa del Parlament decidirà la setmana que ve si admet o no a tràmit la moció per ser debatuda i votada al ple del dia 6 d'abril.

En una entrevista amb Efe, Turull va fer un toc d'atenció a la CUP per la seva moció per accelerar el procés de ruptura i desobeir el Tribunal Constitucional i va assegurar: "Aquí hem vingut a construir un Estat, no a gesticular".

Gestos inequívocs

El declaracions a RNE-Ràdio 4, Garriga ha replicat Turull que la CUP manté el mateix discurs a "tot arreu", la qual cosa, ha dit, és una "política de convenciment" i "no de gesticulació" o de "gestos de cara a la galeria". "Som acceleradors" del procés independentista, ha afegit, i, en aquest sentit, ha fet una crida a "posar sobre la taula gestos inequívocs".

Garriga ha defensat que la moció del seu partit pugui ser debatuda i votada en el ple del Parlament, i ha advertit Junts pel Sí, que té majoria a la Mesa, que el contrari seria un "error", perquè la cambra catalana és el "lloc adequat" per discutir-la.

El diputat ha reclamat "aprofitar adequadament" els divuit mesos que Junts pel Sí i la CUP van fixar per culminar el procés sobiranista, i ha recordat que aquests són els terminis per complir els acords subscrits.