El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha deixat en evidència el portaveu popular al Parlament Europeu, Estéban González Pons, a través d'un tuit on ha recordat que "mentre els patriotes espanyolistes es dedicaven a malparlar de Catalunya i els felicitaven per la seva defensa del rei i la Constitució, ningú no els exigia cap altra prioritat".

Aquestes paraules es refereixen a un acord de 2.500 pàgines entre la UE i Sudàfrica aprovat dos anys enrere que ha perjudicat la venda de cítrics valencians i del qual el PP no hauria identificat les fatals conseqüències pels agricultors valencians.

" I és clar, ara se'n lamenten i els troben a faltar defensant les coses de menjar. De què se sorprenen?", ha afegit Puigdemont.

Per la seva banda, la vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras, s'ha sumat al debat assegurant que "en González Pons estava fent la feina que li encarregava l’Estat: impedir que Catalunya fos un tema a debat al si de la UE, mentre alguns callaven i lloaven la "política" d'aquesta gent, oblidant-se que ja no es prioritzaven, per exemple, les taronges". "Ara desperteu?", ha preguntat irònicament.