La nit del 24 de desembre al Senat no és de rebut per tothom. Joseba Azkarraba, conseller de justícia del govern basc fins el 2009 amb Eusko Alkartasuna, critica el primer sopar solidari que se celebrarà a la Cambra Alta per acollir als sensesostre. Una iniciativa  que organitza el Padre Ángel amb Mensajeros de la Paz i que obrirà el menjador del Senat per donar visibilitat a aquest problema social amb l'objectiu, segons expliquen fonts directes, de certificar que la institució "és de tots".

Azkarraba es mostra contrari a aquesta iniciativa ja que considera que el que s'ha de fer és "aprovar iniciatives que facin possible que totes les persones puguin viure amb dignitat tots els dies de l'any". I lamenta que això precisament és el que no fan des del Senat als qui defineix amb ironia de "dames de la caritat".

Anteriorment, aquest sopar benèfic s'ha celebrat al Museu del Prado, el Círculo de Bellas Artes o dins el mateix ajuntament de Madrid. La presidenta del Senat Pilar Llop ha acollit amb les mans obertes aquesta iniciativa.