Noves informacions sobre el cas Koldo. Un informe de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil revela que Koldo García, exassessor de l'exministre de Transports José Luis Ábalos, disposava de l'usuari i claus del ministre d'Iberia per la compra de bitllets d'avió. Els investigadors han arribat a aquesta conclusió després d'analitzar les comunicacions de la dona de Koldo, Patricia Úriz, de "les quals es desprèn el seu coneixement dels fets investigats i de les relacions d'influència" del seu marit. I entre altres qüestions, el sumari revela que Koldo tenia "en el seu poder l'usuari i claus de Ábalos d'Iberia per a l'adquisició de bitllets".

Les informacions desvelades per la Guàrdia Civil no acaben aquí. A més d'això, el matrimoni "disposaria d'una caixa forta en la qual guardarien diners en efectiu" com així acredita una trucada del 14 de setembre de 2023 a les 11.49 hores en la qual "Patricia (dona de Koldo) informava Koldo que havia agafat diners d'una caixa forta". Precisament, la dona del líder de la trama és la titular de gran part dels béns adquirits amb ingressos de l'exassessor de Ábalos. Els béns adquirits en localitats com Benidorm van ser un dels principals fils que els investigadors van seguir per desmuntar la trama. L'enriquiment en béns immobles de Koldo i Patricia en poc temps va cridar l'atenció dels investigadors, que després van anar trobant més indicis de la trama.

La Guàrdia Civil acumula indicis de la relació entre Ábalos i el "comissionista" del cas Koldo

La unitat UCO de la Guàrdia Civil ha anat acumulant al llarg de mesos de recerca indicis de la relació existent entre l'exministre de Transports José Luis Ábalos i el considerat "comissionista" del cas Koldo, el president del Zamora CF, Víctor de Aldama, amb el qual va ser vist per primera vegada en un viatge oficial a Mèxic el desembre de 2018. De Aldama, que en aquest viatge exercia com a cònsol honorari d'Oaxaca (Mèxic), va adquirir el club de futbol a través de MTM 180 Capital, una de les seves societats que va rebre pagaments de l'empresa Solucions de Gestió, sobre la qual pivota aquesta trama de cobrament de comissions il·legals per la compra de màscares en plena pandèmia l'any 2020.

Després de comprar aquest club de futbol, el compte en Twitter del Zamora va publicar l'11 d'octubre de 2018 un tuit amb una foto d'Ábalos al despatx del Ministeri agafant una samarreta del club acompanyada del text: "#YoYaLaTengo José Luis Ábalos ministre de Foment d'Espanya ja té la nova samarreta #TrajeZamora". "Desconeixent qui hauria pres la primera fotografia, el fet que el llavors ministre portés una samarreta d'aquest club en el seu despatx oficial evidència que la relació del Sr. De Aldama amb el cercle del ministre, podria ser prou pròxima per haver fet arribar aquesta peça esportiva (al ministre)", afirma la Guàrdia Civil en un informe remès al jutge del cas al gener i al qual ha tingut accés EFE.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!