El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha reclamat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que abandoni la seva "fuga cap endavant" i "surti del seu búnquer" davant les acusacions sorgides arran del cas Koldo. En un discurs a Bilbao, fins on s'ha desplaçat per donar suport a la candidatura de Javier de Andrés com a lehendakari, Feijóo no ha escatimat en crítiques cap a Sánchez, a qui ha acusat d'encobrir una presumpta trama de corrupció relacionada amb l'adjudicació de contractes per a la venda de mascaretes durant la pandèmia.

El líder popular ha qüestionat la integritat del govern de Sánchez, denunciant una suposada falta de transparència i veracitat en les seves accions. Feijóo ha insistit que els espanyols "tenen dret a conèixer la veritat" i que esclareixi el succeït tant en l'àmbit governamental com dins l'estructura del partit. A més, ha assenyalat que, "si no hi ha res a amagar", el president del govern espanyol hauria d'oferir explicacions de forma imminent. El "cas Koldo" ha generat una sèrie de revelacions que, segons Feijóo, posen en evidència la gravetat de la situació i la presumpta complicitat d'altres funcionaris de l'executiu espanyol. El líder del PP va criticar durament la gestió de Sánchez, acusant-lo de liderar un govern "en descomposició" i mancat de credibilitat. Segons Feijóo, el president ha construït la seva carrera política sobre un entramat de mentides i ocultacions.

Quant a la resposta del Govern davant les acusacions, Feijóo ha lamentat també la manca de col·laboració amb la justícia i l'estratègia d'encobriment adoptada per alguns membres de l'executiu. Ha insistit en la necessitat d'assumir responsabilitats polítiques i en la importància de mantenir la integritat institucional en temps de crisi. Així mateix, ha advertit també sobre les possibles conseqüències de mantenir un lideratge feble i dividit en el context polític actual. Feijóo ha indicat que "cada hora" surt una novetat sobre el cas "Koldo" i ha apuntat que segurament "hi haurà nous sospitosos, i hi haurà noves notícies, nous interessos, nous indicis, i nous fets constatats". "És impossible seguir-ho tot, fins i tot nosaltres que ens dediquem a això no som capaços de conèixer minut i resultat del que està ocorrent al PSOE, al govern 'sanchista' i en la presidència del Govern en Moncloa", ha afirmat.

Feijóo ha reiterat, en al·lusió a aquesta recerca, que Sánchez i els socialistes "ho sabien fa temps i ho van encobrir" i ha criticat que hagin optat per la reacció "més temerària i absurda", tractant de "tapar una trama que està desbocada". "En lloc de donar la cara, intenten encobrir tot el que han fet en els últims anys ministres, secretaris d'Estat, alts càrrecs, presidents autonòmics...", ha indicat. "Ja són el president del govern espanyol, sis ministres, la presidència del Congrés, dos secretaris d'organització del Partit Socialista... Tots menys Ábalos, estan callats". "Si l'únic que dona explicacions és Ábalos com estarà la resta del PSOE?", s'ha preguntat Feijóo.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!