L'empresari alemany que va demanar que els independentistes "vagin a la presó" té ara un pla per a Catalunya, encara que, de moment, no n'ha explicat quin. Karl Jacobi ha tornat a la càrrega a Espejo público d'Antena 3 i, després que la setmana passada demanés a Telecinco "solucions per tornar a l'estat de dret" i deixés anar que se sent "avergonyit" de ser alemany, avui ha insistit en la mateixa idea, però ha anat un pas més enllà i ha exigit que "els nazis catalans vagin a la presó" perquè, segons el seu punt de vista, "si estan fora de la llei" els han de tancar. "Hi ha una base que és la Constitució i, si no respectem això, què ens queda?", s'ha qüestionat.

Jacobi ha carregat fort contra la justícia alemanya posant en relleu que "els alemanys ataquen a la Unió Europea en no confiar en Espanya" i criticant el tribunal de Schleswig-Holstein perquè considera que "s'ha posat a analitzar el fons de la qüestió en l'euroordre de Carles Puigdemont per supervisar si el que demana el jutge espanyol "és correcte".

I, és clar, a parer seu, això no hauria de ser així perquè en altres ocasions "no s'investiguen gaire" les euroordres que hi ha entre Alemanya i Espanya i, justament per això, s'ha lamentat que "s'està actuant de dues maneres diferents".

Espanya seriosament

Emparant-se en la seva versió de la realitat, l'empresari alemany s'ha posat en el paper de víctima i ha deixat anar que a Espanya no "ens prenen seriosament" i, a més, la justícia de l'Estat "ha de fer de policia mundial" per comprovar el que han fet aquests espanyols que ens envien aquí aquesta euroordre per veure si és correcta". Aquests són els arguments amb què justifica que Alemanya estigui "atacant" la UE "per no confiar en Espanya", ja que els passos que està seguint la justícia alemanya "no són maneres entre aliats a la Unió Europea perquè —ha insistit— això no és la idea europea".

A més, com que —a diferència de la justícia del seu país— té clar i assimilat que al president Carles Puigdemont sí que se'l pot extradir per rebel·lió, ha posat una solució a sobre de la taula: "Cal passar les proves als jutges alemanys i cal explicar aquestes proves perquè s'adonin del que ha passat aquí".

Jacobi ja va lamentar —després que el tribunal de Schleswig-Holstein deixés en llibertat Puigdemont— que els alemanys "no tenen ni idea de què passa a Espanya" i va deixar anar sense pèls a la llengua que "la decisió m’insulta", mentre carregava "part de la culpa" a TV3 per ser "una fàbrica de propaganda". "L’opinió pública alemanya està intoxicada a favor dels nazis catalans", va sentenciar.