En resposta a les crítiques de l'oposició, Junts pel Sí defensa que tots els tràmits relatius a l'admissió a tràmit de la llei del referèndum i la seva posterior inclusió en l'ordre del dia s'ha fet respectant el que estableix el reglament del Parlament. Fonts de JxSí denuncien que els grups de l'oposició volen posar funcionaris públics.

Concretament, Junts pel Sí sosté que la publicació de la norma en el Butlletí Oficial del Parlament s'ha fet correctament. Els grups de l'oposició criticaven que la Mesa no havia decidit la publicació, i que per tant era nul·la. La majoria independentista respon amb el reglament a la mà que s'ha fet de forma legal: concretament amb l'article 112.

"Ens demanen que posem sobre el focus els funcionaris de la cambra", han denunciat des de JxS. Han insistit que "no posarem en risc cap funcionari".

Per altra banda, fonts de Junts pel Sí han sostingut que l'informe dels lletrats del Parlament no és una trava, perquè consideren que no es refereix a l'ús de l'article 81.3 del reglament per a alterar l'ordre del dia". També han recordat que "s'obre un període d'esmenes i no es menystenen els drets dels diputats". Finalment, pel que fa a la possibilitat de demanar un dictamen al Consell de Garanties Estatutàries, han argumentat que això es produeix quan un projecte de llei és debatut i aprovat, no abans.