JxSí reclamarà la presidència de la Comissió del Procés Constituent, que aquest dimecres es va aprovar al ple del Parlament. A aquest grup li correspon presidir 11 comissions legislatives i 2 de seguiment i estudi, segons l’acord que s’ha tancat aquest matí en una reunió informal de portaveus.

El repartiment s’ha fet a partir de la llei d’Hondt, i no de restes majors. A banda de les comissions que li corresponen al grup majoritari, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, assumirà la presidència de la Comissió de Reglament i la de Matèria Reservada, tal com fixa el reglament de la Cambra.

No és cap sorpresa que JxSí reclami presidir la Comissió d’estudi del Procés Constituent. De fet, entre els diputats d’aquest grup ja circulen noms per presidir-la com el de Muriel Casals.

A Ciutadans li corresponen 4 comissions legislatives i dues d’estudi i seguiment; al PSC, 2 i 1; i la resta de grups, CSQP, PP i CUP, 1 i 1.

A partir d’aquí, els grups hauran de fer una proposta de repartiment de les presidències, així com vicepresidències i secretaries que s’hauran de tancar a començaments de la setmana vinent amb la voluntat de constituir-les entre dimecres i dijous.