Junts pel Sí explorarà "totes les possibilitats" per intentar arribar a un acord amb la CUP, encara que el seu cap de llista el 27S, Raül Romeva, ha assenyalat que no hi ha "novetats" en la posició del grup, per la qual cosa no es preveuen noves ofertes aquesta tarda sobre la candidatura d'Artur Mas a la presidència, informa Efe.

JxSí ha mantingut una reunió, amb la presència del president en funcions al Parlament que ha durat prop de dues hores per fixar la seva posició abans de la trobada que mantindrà amb la CUP aquesta tarda, i amb les entitats sobiranistes, per intentar aconseguir un acord.

Romeva ha explicat que s'estan "explorant totes les possibilitats", encara que ha precisat que no hi ha "novetats" en relació a la posició del seu grup parlamentari. "Si hi ha una solució, la buscarem i la trobarem", ha afegit el cap de llista de JxSí.

L'exeurodiputat d'ICV ha explicat que la reunió del seu grup a la cambra catalana ha servit per posar sobre la taula "arguments i noves reflexions" sobre la situació actual, després del veto de la CUP a investir a Mas com a president de la Generalitat, així com la possibilitat que "tenim encara" per arribar a un acord amb el partit anticapitalista.

A més de Mas, han participat en la reunió de JxSí (CDC i ERC), la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, el líder d'ERC, Oriol Junqueras, i el president del grup parlamentari, Jordi Turull, entre d'altres.

Foto: Sergi Alcàzar