Reunió intensa la d'aquest matí al Parlament entre JxSí i la CUP. Els negociadors de les dues formacions han treballat durant més dues hores sobre el procés constituent. "Ara tenim les peces del puzle i ara les hem de bastir per tal que quadri tot", explicaven fonts de la negociació a El Nacional. "Estem cosint tots els talls per fer-ne la capa d'una constitució catalana i el seu procés constituent", sentencien els negociadors.

A la trobada hi han assistit, per part de JxSí, Raül Romeva, Josep Rull, Lluís Corominas, el politòleg Lluís Pérez i Carme Forcadell, –Marta Rovira no hi ha pogut assistir– i per part de la CUP han negociat Anna Gabriel, Antonio Baños, Benet Salellas i Eulàlia Reguant.

La taula, gairebé tan àmplia com la d'ahir que n'eren vuit, ha servit per posar tots els treballs acabats per part de la taula sectorial del procés constituent on hi eren a més de Corominas, Forcadell, Pérez i Baños, els diputats cupaires Julià de Jòdar i Gabriela Serra. "Hi havia molta feina feta i hem pogut anar per feina; s'avança", apunten a El Nacional fonts de les dues parts de la negociació.

El procés constituent implica formalitzar les passes per bastir la constitució i el marc jurídic normatiu d'una virtual república catalana. De fet, molts dels treballs de la taula venien precedits per diferents informes elaborats per plataformes de debat civil que s'havien elaborat en coordinació amb entitats sobiranistes. Un dels principals pilars de la negociació és el que porta a terme Reinicia, que preveu un sistema mixt de participació ciutadana amb formes institucionalitzades a través del Parlament.