A l'últim moment i a corre-cuita. La CUP no votarà diferent de Junts pel Sí en el primer ple de la investidura i JxSí no es quedarà sol en la primera votació. Tots els grups parlamentaris han arribat a un acord perquè el retorn de la paga extra dels treballadors públics del 2012 es faci de manera progressiva. Els juntaires han hagut de negociar ràpidament amb la resta de partits i els sindicats per garantir l'estabilitat parlamentària.

Al marge del pacte que els dos grups independentistes tenien entre mans, els cupaires havien anunciat que votarien amb l'oposició una proposta de resolució de tots els grups (menys JxSí) en què s'instava al pagament immediat de la paga.

El problema que es presentava per al Govern és que el pagament no es podia fer de cop perquè, tenint en compte que la suma puja a 434 milions d'euros, l'esmena original proposava condicionar la recuperació de la paga a la disponibilitat pressupostària.

L'acord

L'esmena, que modifica l'anterior, estableix derogar l'Acord de Govern 33/2015 del 10 de març, que establia la recuperació d'una part de la paga extraordinària dels funcionaris del 2012, concretament les quantitats equivalents als primers 44 dies de la paga addicional.

El nou acord estableix "l'abonament del que resta de la paga entre 2016 i 2017, fixant com a límit per a la seva liquidació íntegra com a màxim el primer trimestre del 2018".

En aquest sentit, l'esmena també estableix que no es puguin prendre altres acords que "limitin o impedeixin" la recuperació de la paga. Per això, la devolució es farà de manera esglaonada i gradual perquè, si no fos així, compatibilitzarien aquests diners com a dèficit.