Les converses entre JxSí i la CUP tornen a escalfar-se després del refredament de fa una setmana i el constipat que va resultar de la jornada de debat que els cupaires van dur a terme a Manresa diumenge passat. Després de la reunió celebrada avui, junteros i cupaires han fet feina: han acordat un nou calendari de treball més eficient, agrupar les converses en una taula i no en tres com ara, i un índex de matèries per tancar punt per punt.

La proposta de reformular el pla de treball ha estat de la CUP i ha estat acceptada per Junts pel Sí. Les tres taules de treball es centraven en el pla de xoc social, el procés constituent i les mesures de ruptura amb l'Estat.

Proposta pel 27D

Des de la CUP admeten que els junteros els han proposat un pla de xoc social més detallat, però que encara no els acaba de convèncer. A JxSí asseguren que són acords concrets ja consensuats en la taula de negociació. "Esperem i creiem que tindrem una proposta d'acord per portar a l'assemblea del 27D", apunten fonts de la CUP.

Els participants a la reunió han assegurat a El Nacional que la trobada ha estat "cordial" i "molt correcta" després de l'atzucac dels darrers dies.

Al conclave que ha reiniciat les converses hi han participat "les tres R" de Junts pel Sí –Raül Romeva, Marta Rovira i Josep Rull– i per la CUP, Anna Gabriel, Albert Botran, Benet Salellas i Quim Arrufat.