"Dins de JxSí hi ha posicionaments plurals i estem buscant la fórmula més còmode pel conjunt dels 62 diputats". Amb aquesta afirmació el republicà Roger Torrent ha intentat justificar el posicionament de la coalició independentista davant una proposició de llei que demà debatrà el Parlament, a petició de CSQP, per eliminar els concerts a les escoles que segreguen per sexe. Un text que arriba precisament amb dues esmenes a la totalitat, una del PP i l'altra de JxSí. 

En aquest sentit, els junters no tenen clar encara què faran demà, però ara per ara mantenen l'esmena perquè consideren que no té sentit modificar la llei d'Educació (LEC). "No estem d'acord en la forma", ha defensat Torrent. No obstant, reconeixen que en relació amb el contingut sí que hi ha un "debat intern" i és "evident", atès que CDC i ERC tenen posicionaments diferents. En concret, els primers no volen tocar aquests concerts, mentre que els republicans són partidaris d'eliminar-los. De fet, la diputada de CSQP, Jessica Albiach, ha emplaçat directament els republicans i els independents de JxSí perquè facilitin la tramitació del text i per tant la retirada dels concerts a les escoles de l’Opus.

Davant d'aquesta situació, JxSí treballa per trobar la fórmula que permeti articular "aquesta transversalitat" que hi ha dins el grup parlamentari. A hores d'ara, no tenen previst donar llibertat de vot, però veient les últimes votacions com ara la referent al monument franquista de Tortosa, no seria estrany que a darrera hora canviïn d'idea. 

Caldrà veure també el posicionament de la resta de grups. El PP votarà previsiblement en contra del text, C'S és possible que s'abstingui, mentre que PSC i la CUP votaran a favor de la proposta dels comuns per eliminar aquests concerts