El Tribunal Constitucional ha donat la raó a l'independentisme i ha avalat la reforma del Reglament del Parlament per aprovar lleis per la via urgent. Això ha fet reviure la polèmica del ple del 6 i 7 de setembre a la cambra catalana, quan PSC, PP i Cs van recórrer al filibusterisme per intentar evitar l'aprovació de la llei del Referèndum.

Una de les primeres reaccions a la decisió ha estat la de la presidenta del Parlament en aquell moment, Carme Forcadell. "Han calgut quatre mesos per confirmar una obvietat", ha lamentat en un missatge a Twitter, recordant que aquesta via és legal al Congrés i a catorze parlaments autonòmics.

El cantautor Lluís Llach, llavors diputat de JxSí, i altres companys de formació han criticat els partits que van transformar aquell ple en una sessió maratoniana. El diputat Jordi Sendra ho qualifica de "vergonyós circ" i reclama una rectificació pública per part de socialistes, populars i ciutadans. Per la seva banda, la consellera Mertixell Serret ha augurat que "a poc a poc aniran fent-se evidents les mentides i manipulacions".

Membres de la CUP també han carregat contra l'actitud dels partits unionistes durant aquell ple. "Gràcies per tanta equidistància", ha replicat irònicament el regidor cupaire a l'Ajuntament de Vic Joan Coma, dirigint-se "en especial a les que us feu dir d'esquerres".