Junts pel Sí i la CUP faran un acte conjunt aquest dimarts al Parlament per donar a conèixer la llei del referèndum. 

L'acte es celebrarà a les 12:30h a l'auditori del Parlament, unes hores abans de l'esdeveniment que celebrarà el Govern per detallar els assumptes tècnics i legals per celebrar el referèndum, i estarà obert a tots els diputats de la Cambra catalana.

D'aquesta manera, l'acte per donar a conèixer els detalls del referèndum quedarà desdoblat en dues parts. La intenció és que la part legislativa sigui explicada en primer lloc dins del Parlament, mentre que la resta d'aspectes es sabran en l'acte públic previst per a les 19:30 hores al Teatre Nacional de Catalunya.

La celebració de l'acte al Parlament permetrà visualitzar la unitat del bloc independentista al voltant de la llei que ha de donar cobertura a l'organització del referèndum, després que els anticapitalistes hagin acusat aquesta setmana el Govern d'haver-los "bandejat" en la presa de decisions. Les dues formacions, no obstant això, encara no han decidit si la llei de transitorietat jurídica s'aprovarà abans, com vol Junts pel Sí, o després, com demana la CUP, del referèndum.

En tot cas, amb l'acte de dimarts la CUP expressarà el seu compromís i coresponsabilitat entorn de l'objectiu del referèndum, ja que l'acte públic del Teatre Nacional està únicament convocat pel Govern i per Junts pel Sí, i es preveu que tingui un caràcter reivindicatiu amb la participació de representants de les principals entitats sobiranistes.

A partir d'aquest mateix dia també s'habilitarà una web on es podran consultar els dubtes relacionats amb la votació de l'1 d'octubre i l'Executiu de Carles Puigdemont també farà una gira per 200 municipis catalans per resoldre els dubtes de la ciutadania.