JxCat es presenta com el vot "més útil" per evitar un "tripartit ultra" o un "tripartit del 155 en cas que el PSOE i Cs sumin". Així ho ha defensat el portaveu adjunt de la formació al Parlament, Eduard Pujol, que ha assegurat que les dues opcions portarien un nou 155, en el segon cas amb "anestèsia" però "igual de devastador". 

En aquest sentit, ha defensat que la llista liderada pel tàndem Jordi Sànchez - Laura Borràs és  l'"opció més útil" per condicionar el PSOE i que "s'assegui a la taula de diàleg". Pujol considera que un JxCat fort podria evitar que "el PSOE pugui fugir cames ajudeu-me", pel que ha defensat que les eleccions són "una oportunitat per Catalunya". 

Segons el portaveu, hi ha molts tipus de PSOE i ha defensat que "si JxCat surt forta de les urnes" podrà triar el tipus de socialistes i Sánchez "es veurà obligat a negociar". "Catalunya ha de triar quin PSOE vol al davant", ha defensat, tot afegint que "no negarem a Sánchez el dret a ser president, però per ser-ho s'ha d'asseure en una taula". 

Així mateix, també ha defensat que la centralitat política d'aquest país no l'ocupa el PSOE sinó JxCat. Malgrat els arguments són semblants als d'ERC, Pujol ha assegurat que no faran "campanya contra ningú" i que intentaran "explicar i seduir a la nostra manera". 

Per altra banda, després que la CUP hagi demanat al Govern que "si no vol governar" convoqui eleccions, Pujol ha carregat contra els anticapitalistes, de qui ha dit que van cometre un "error enorme" no investint president Jordi Turull ara fa tot just un any i els ha convidat a plantejar-se qui és el rival.

"El rival de Catalunya no és el president Torra, és una estat absolutament embogit", ha sentenciat en aquest sentit, demanat-los així "més resposabilitat" i "no posar pals a les rodes".