El tancament del procés de primàries a JxCat amb què s'ha designat Laura Borràs com a candidata a la presidència de la Generalitat, ha donat el tret de sortida a la segona ronda de les eleccions internes, en aquest cas per escollir els primers llocs de les quatre circumscripcions catalanes. En concret, els afiliats de JxCat hauran de decidir els 8 noms que seguiran Laura Borràs a la llista per Barcelona -davant de la qual, tot apunta que hi anirà Carles Puigdemont-, els 4 primers de Girona, i els tres primers de Lleida i Tarragona.

Avui comença el procés de presentació de candidatures, que estarà obert fins dijous a les 12 hores. S’hi poden presentar tant afiliats com simpatitzants. La validació de candidatures es tancarà diumenge. La campanya començarà el dilluns 7 de desembre i les votacions es faran el cap de setmana del 12 i 13.

Barcelona: Artadi, Rius, Erra...

La passada setmana ja van anunciar la seva intenció de concórrer el president del grup parlamentari, Albert Batet, i el secretari primer de la Mesa del Parlament, Eusebi Campdepadrós, i avui han fet l'anunci altres membres de la direcció de Junts, com tres dels vicepresidents, la portaveu, Elsa Artadi, l'excap de l'oficina del president Carles Puigdemont, Josep Rius, i l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, que concorreran per ocupar un dels vuit noms que s'hauran d'escollir per Barcelona.

Lluís Puig, des de l'exili

També per Barcelona s'hi presenten l'exconseller de Cultura exiliat a Brussel·les, Lluís Puig, la consellera de Presidència, Meritxell Budó, i el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró.

A aquesta circumscripció hi concorreran diputats i exdiputats com Jaume Alonso-Cuevillas, Aurora Madaula, Lourdes Ciuró o Pep Riera, i membres de l'executiva com el secretari d'Organització del partit, David Saldoni, o les membres de l'executiva com Pilar Calvo i Rosario Palomino.

Girona: Madrenas i Geis

Per Girona, han presentat ja candidatura dos pesos pesats de JxCat: l'alcaldessa Marta Madrenas i la diputada Gemma Geis.

Tarragona i Lleida

Per la circumscripció de Tarragona haurien presentat també candidatura, junt amb Batet i Campdepadrós, membres de l'executiva i del Parlament com Mònica Sales, Irene Negre, Teresa Pallarès i Jordi Sendra. 

Per Lleida, ha anunciat la candidatura, entre d'altres, l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega.

Els noms que no siguin escollits de manera directa amb aquesta segona ronda de votacions podran entrar en la resta de places de les llistes electorals que seran assignades per la direcció del partit i ratificades per la militància.