JxCat considera que la mobilització convocada diumenge a Madrid per PP, Cs i Vox va ser un "fracàs" i convida el president espanyol a fer una anàlisi de la situació i tornar a seure a la taula de negociació amb l'independentisme. "Li queden hores", ha advertit el portaveu de JxCat, Eduard Pujol. Això no obstant, Pujol també ha assegurat que la retirada de l'esmena a la totalitat dels pressupostos, que s'haurà de votar dimecres al Congrés, ara mateix no s'està plantejant.

"En aquest moment no hi ha ni corredisses ni nervis ni gent pendent del whatsapp per retirar res", ha reblat el portaveu de JxCat, que ha recordat que la preocupació de l'independentisme se centra en el judici que comença aquesta dimarts.

Amb tot, i després de celebrar una reunió amb JxCat, PDeCAT i la Crida al Parlament i analitzar el resultat de la manifestació de diumenge, el portaveu del grup parlamentari ha llançat un avís clar a Sánchez: "Davant del fracàs de la mobilització convidem el president del govern espanyol a tornar a analitzar la situació, tornar a avaluar quina és la seva força. Li queden hores, però estaria bé que el president govern espanyol aprofités, no sé si per rectificar allò que divendres van fer, el trencament de les converses".

A parer de Pujol, si el PSOE fa una lectura correcta de la manifestació de Madrid, que, segons la delegació del Govern, va reunir menys de 50.000 persones, "totes les pors i temences es van fondre".

Pujol ha reclamat reprendre les converses allà on havien quedat i durant les quals, segons ha assegurat, el partit socialista "va acceptar entrar a discutir coses que ja eren madures, acceptava poder parlar dret d'autodeterminació i la figura del relator".