Continuarà intervenint en la política exterior de Catalunya, com fins ara, o per contra li deixarà establir i mantenir relacions normals amb altres països? Aquest és l’interrogant que planteja Junts per Catalunya al nou govern espanyol, després que l’exministre José Manuel García-Margallo hagi fet públiques les amenaces de La Moncloa a l’Estat d’Israel per la seva relació amb Catalunya. És per això que han registrat una bateria de preguntes dirigides a l’executiu espanyol, que hauran de ser respostes per escrit.

En primer lloc, la diputada Míriam Nogueras pregunta si “és política habitual del Govern d’Espanya amenaçar els països sospitosos de tenir bona relació amb Catalunya”. Per altra banda, la parlamentària demana quines “contrapartides” s’han “pagat” en aquest sentit i quines no s’han fet públiques a dia d’avui. I acaba:Es compromet aquest nou executiu a treballar per posar fi a aquestes polítiques més pròpies d’estats autoritaris i permetre sense interferències als països per a poder establir i mantenir relacions normals amb Catalunya?”.

 

L'exministre d'Afers Exteriors espanyol José Manuel García-Margallo va explicar la setmana passada en una entrevista a Ràdio 5 que als inicis del procés independentista va amenaçar el primer ministre israelià, Bejamin Netanyahu, amb una acció unilateral d'Espanya reconeixent Palestina si Israel ajudava Catalunya.