El portaveu de JxCat, Eduard Pujol, ha pronosticat que hi haurà una reunió entre els presidents Quim Torra i Pedro Sánchez amb motiu del Consell de Ministres de divendres a Barcelona si és per plantejar un "diàleg útil". "Per fer la foto serà més dubtós", ha afegit.

"Seria una molt bona notícia demostrar que hi ha capacitat de diàleg útil i capacitat de realisme, demostrar que es pot reconèixer Catalunya com a actor polític", ha assegurat Pujol que reclama "realisme i coratge" al govern espanyol perquè abordi un diàleg que inclogui el referèndum i plantegi una sortida per al debat polític català.

El govern català i l'espanyol negocien la possibilitat de celebrar una trobada dels dos presidents en el marc de la reunió del Consell de Ministres que se celebrarà divendres a Barcelona. Amb tot, des de Madrid es planteja l'entrevista com una cita protocolària, igual com es va fer el passat mes d'octubre a Sevilla, mentre que des de la Generalitat es reclama una trobada amb contingut, tal i com es va acordar el passat mes de juliol quan Torra va visitar Sánchez a la Moncloa.

Pujol ha argumentat la disposició al diàleg que ara expressa el seu grup subratllant que JxCat "no estaria al servei dels interessos públics si ara digués no al diàleg".

Aquest mateix matí, la ministra Meritxell Batet ha assegurat que tot i que encara no hi ha resposta del govern català, encara hi ha temps de celebrar la reunió.