Des d'avui, Junts per Catalunya compta amb una esmena menys als pressupostos de l'Estat. Aquest matí, la portaveu Laura Borràs ha registrat un escrit per a retirar una de les esmenes que havien presentat. Es tracta de l'esmena 2082, que demanava més efectius de la Guàrdia Civil per a lluitar contra els robatoris al camp. Des de la formació argumenten que es tracta d'un "error tècnic" que han volgut subsanar. La retirada arriba després que algun mitjà la publiqués després d'analitzar les més de 350 esmenes que havien presentat.

Es tractava d’una disposició addicional que assenyalava que “el govern espanyol disposarà dels recursos pressupostaris per a proporcionar a les forces i cossos de seguretat de l’Estat, i específicament als equips ROCA de la Guàrdia Civil, un augment suficient dels seus efectius personals i els recursos materials i mitjans adequats per a l’òptim desenvolupament de les seves funcions en la lluita eficaç contra els robatoris en explotacions agràries, la investigació dels delictes i la persecució dels seus autors”.

Captura de Pantalla 2020 11 19 a les 13.00.42

Fonts de Junts per Catalunya consultades per ElNacional.cat argumenten que es tracta d'un "error tècnic que s'ha esmenat".

És cert que, en cap punt de l'esmena, no es fa referència a Catalunya, sinó a les queixes de les associacions de guàrdies civils per la manca d'efectius i de recursos materials. Al Principat els Mossos d'Esquadra tenen plenes competències en seguretat ciutadana.