JxCat ha demanat aquest divendres al govern espanyol que els residents a l'estranger puguin votar en ambaixades i consolats per a les eleccions espanyoles del 10-N. La formació liderada pel president Carles Puigdemont ha presentat la petició a la Junta Electoral Central (JEC).

La formació ha posat com exemple la decisió del Tribunal Suprem de facilitar que els agents del Cos Nacional de Policia desplaçats a Catalunya puguin votar​. "La Junta Electoral Central és coneixedora dels nombrosos problemes amb què es troben els electorals residents a l'estranger inscrits al Cens de Residents Absents i els residents temporalment residents a l'estranger per poder exercir el seu dret al vot", han assegurat.

 

Així doncs, l'escrit de JxCat ha requerir al Ministeri d'Assumptes Exteriors a "disposar totes les mesures necessàries perquè els ciutadans inscrits en el Cens de Residents Absents i els temporalment residents a l'exterior, fins al tancament dels col·legis electorals el dia 10 de novembre, pugui sol·licitar i emetre el seu vot als consolats i ambaixades d'Espanya".