Els policies espanyols desplaçats a Catalunya han de poder votar a les eleccions generals. Així ho ha dictaminat el Trbunal Suprem, que aquest divendres ha ordenat a la Junta Electoral Central que garanteixi que els agents que es troben desplaçats a Catalunya puguin exercir el seu dret. D'aquesta manera, l'alt tribunal ha acceptat la mesura cautelaríssima sol·licitada per JUPOL, el sindicat majoritari del Cos Nacional de Policia, contra l'acord de la JEC que negava l'ampliació del termini perquè els antiavalots votessin.

La interlocutòria de la sala contenciosa-administrativa de Suprem indica a la JEC els criteris perquè executi la resolució. Segons els magistrats, l'àrbitre electoral haurà "d'establir un procediment de sol·licitud de vot per correu a les delegacions del govern a Catalunya", i ampliar el termini d'emissió de vot per correu per als policies fins al mateix diumenge 10 de novembre, amb termini per a l'escrutini fins al dimecres 13 de novembre.

No obstant això, segons la interlocutòria, només podran acollir-se a aquest procediment excepcional els agents del CNP que hagin estat enviats a treballar a Catalunya sense advertència prèvia a partir de l'1 de novembre. D'aquesta manera, Marlaska haurà "d'adoptar totes les mesures necessàries per a fer-ho desplaçant a tots els empleats de Correus que siguin pertinents a tal efecte".

En la seva reunió d'aquest dijous, la Junta Electoral Central va concloure que no hi havia temps per prorrogar el vot per correu ni tenia potestat per a fer les modificacions que demanaven els policies.