JxCat ha demanat aquest dimecres al vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, que no s'incorri en "renúncies nacionals" per aprovar els pressupostos de la Generalitat del 2020, i ha advocat per buscar la "unitat independentista" per treure'ls endavant.

Fonts del partit han explicat a Efe que els diputats Albert Batet, Teresa Pallarès i Jordi Munell s'han reunit aquest dimecres amb Aragonès en el Departament d'Economia, en el marc de la ronda de contactes que el responsable de les finances ha iniciat amb els diferents partits polítics per explicar-los la seva proposada pressupostària.

Els representants de l'espai postconvergent han traslladat a Aragonès que la seva prioritat seria reeditar la "unitat independentista" que va permetre la investidura de Quim Torra per a tirar endavant els comptes, és a dir, una aliança entre JxCat, ERC i CUP. Això sí, ha precisat Albert Batet en declaracions als mitjans després de la trobada, sense tancar la porta a altres opcions.

"Volem pressupostos, però no els volem a qualsevol preu. No volem uns pressupostos que ens facin renunciar al procés d'independència de Catalunya", ha subratllat el diputat de JxCat.

El portaveu de JxCat ha afegit que gestionar pressupostos prorrogats és "difícil" i ha valorat l'esforç del Govern en els darrers mesos tot destacant que malgrat aquest context de pròrroga s'està retornant la paga extra pendent als funcionaris i s'ha incrementat la despesa aquest 2019, entre altres exemples.