Junts per Catalunya ha lamentat que el Rei no hagi volgut “rectificar” el suport a l'''a por ellos” del discurs del 3 d'octubre passat al missatge de Nadal, que va fer ahir a la nit. El portaveu parlamentari de la formació, Eduard Pujol, ha denunciat “l'exercici de tossuderia” que, a parer seu, va ser la intervenció de Felip VI, per “demostrar que és una institució superada, incapaç d'entendre el que passa a la societat catalana”.

Segons Pujol, la societat espanyola “li dirà adeu qualsevol dia”, però la catalana “ja ho ha fet”. El portaveu de JxCat també ha subratllat que el monarca espanyol va tornar “al punt d'origen”, que és el franquisme, “ni que sigui light”. Pujol també ha lamentat que “ha canviat el govern espanyol i continua la repressió”, i ha explicat que l'executiu estatal és “incapaç de fer marxa enrere en la franquització”.

El portaveu de JxCat també ha manifestat sentir “vergonya aliena” quan Felip VI parla de convivència, perquè “hi ha presos i gent a l'exili”. Pujol ha considerat que el Rei va fer una “sopa de lletres” al discurs de Nadal que “en un altre moment hauria pogut ser correcta”, però que ara ha demostrat una capacitat “nul·la” de connectar amb una societat “que li ha dit adeu”. “A Catalunya hi ha presos polítics, hi ha repressió, no s'han respectat els resultats de les eleccions del 21-D i la monarquia vol fer una performance agradable però no se'n surt”, ha reblat.