Junts per Catalunya i el PSOE han mantingut la seva segona reunió per explorar una entesa per a la investidura. Durant una hora i quart, Laura Borràs Míriam Nogueras per una banda i Adriana Lastra i Rafael Simancas per l'altra han intercanviat parers sobre la formació de govern. Malgrat que el seu no continua sense variar, fonts de JxCat precisen simplement que "ha estat una reunió cordial, ha anat bé i han quedat en continuar parlant". Res més que això. Ni tan sols hi ha hagut compareixença pública.

Tampoc n'hi ha hagut d'ERC, que no considera que aquesta ronda de reunions amb tots els partits sigui la taula de diàleg per a la investidura. Fonts republicanes recorden que Rufián i Lastra tenen "una interlocució permanent", que no té a veure amb la reunió d'aquest migdia. "Ja que hi havia la ronda del PSOE amb tots els partits hagués estat estrany no fer-la, si bé en el nostre cas tenim unes negociacions en marxa i aquesta trobada en quedava al marge", justifiquen.

Després de posar en marxa tota la maquinària, amb trucada inclosa al president Quim Torra, el PSOE és optimista sobre aconseguir una investidura el més aviat possible. Fonts negociadores creuen que les negociacions tant amb Esquerra Republicana com amb la resta de formacions avancen "raonablement bé". És per això que veuen "factible" que hi hagi un debat d'investidura de Pedro Sánchez abans que acabi l'any. Malgrat tot, eviten encadenar-se a aquesta data tenint en compte la complexitat de les negociacions. Els republicans refresquen les expectatives.