Nova font de discòrdia entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana en l'àmbit local. Els postconvergents han materialitzat l'amenaça i s'han aliat amb el PSC per expulsar de l'alcaldia la republicana Rosa Funtané, que ha qualificat l'aliança de "pacte de la vergonya". Perquè l'operació fructifiqués, ha estat essencial la col·laboració activa dels regidors de Ciutadans i Som Montgat al consistori. 

La moció de censura s'ha votat en un ple extraordinari celebrat aquest dimecres. Els vots en contra d'ERC, En Comú Podem i Iniciativa no han estat suficients per salvar-la. L'acord entre els socialistes i JxCat estableix que totes dues formacions s'alternaran a l'alcaldia. Andreu Absil, del PSC assumeix la vara d'alcalde des d'ara i durant els pròxims dos anys. Passat aquest període, serà Mercè Marín, de JxCat qui prengui el relleu. 

La decisió del grup municipal de Montgat de fer fora ERC del govern municipal a través d'un pacte amb el PSC i Cs no només genera conflicte amb els republicans. La direcció de JxCat al Maresme ha mostrat el seu rebuig a la iniciativa i ja ha anunciat que obrirà un expedient disciplinari als tres regidors del partit que hi han donat suport.