JxCat no està d'acord amb la proposta que el president del Parlament, Roger Torrent, ha traslladat aquesta tarda als grups de la Cambra en què planteja acceptar la presència de llaços grocs als escons dels grups però no als escons del Govern.

Torrent ha fet aquesta proposta per evitar que es tornin a repetir escenes de tensió com la que es va registrar en el darrer ple quan el portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, va retirar un llaç dels escons del Govern, la qual cosa va obligar a suspendre el ple.

El portaveu del grup, Albert Batet, s'ha encarregat de deixar clar que el seu grup no està d'acord amb la fórmula que planteja Torrent. A través d'una piulada ha assegurat que JxCat només retirarà els llaços dels bancs del Govern quan "tots els presos polítics i exiliats siguin a casa".

Fonts de JxCat asseguren que la diputada Gemma Geis, que ha assistit en nom del grup a la trobada del president amb els portaveus, ha reclamat que el Govern ha de tenir llibertat per posar els llaços grocs als seus escons. De fet, ella mateixa ho ha explicat a través de Twitter i ha assegurat que la proposta no ha tingut suport. "El govern ha de decidir què vol fer", ha reclamat.

La Junta de Portaveus haurà de decidir aquest dimarts si ratifica o no la proposta de Torrent.