JxCat proposarà que el Parlament "no pugui ser dissolt pel 155" introduint un nou punt al reglament de la cambra, que defensi la "inviolabilitat" del legislatiu català. El vicepresident del Parlament i membre de JxCat, Josep Costa, ha anunciat que la formació ha proposat aquesta opció en el debat sobre la reforma del reglament.

Costa ha afegit, però, que el PP, el PSC i Cs "diuen que quina barbaritat, que de cap manera". Costa ha apuntat que han trobat "el mateix article a Extremadura" i que els tres partits, que anomena "PPSCs", diuen "que no és el mateix Catalunya que Extremadura". "I així tot", s'ha queixat Costa.

El vicepresident del Parlament ha penjat a Twitter una captura del reglament de l'Assemblea d'Extremadura en què s'afirma que la cambra "és inviolable i només pot ser dissolta abans del final natural de la legislatura en els supòsits previstos per l'Estatut".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat